Onsdag 29.3.00 : New York

Frihetsgudinnen

Nok engang frokost på stamstedet ved University Place, kl. 08:30. I dag er dagen vi skal utforske Lower Manhattan. Vi tar bussen ned til Battery Park. Hadde tenkt oss ut til Ellis Island og besøke frihets-statuen (Statue Of Liberty), men her er køen med skolebarn lengre enn vi ønsker oss, så vi velger gratis (er det mulig) ferje ut til Staten Island istedet. Vi skulle nok gjerne ha vært litt nærmere frihets-statuen, men bevares, flott utsikt til både den og Lower Manhattan i fra ferja.  Så hvis du ikke absolutt må ta på statuen er dette et akseptabelt alternativ.

MacMenamin's skyline

Etter ferjeturen har vi blitt litt sugne på noe å drikke og spise. Har sett oss ut området rundt Pier 17, så vi tar bussen opp dit. På selveste Pier 17 finner vi den irske puben MacMenamin's, med kjempeutsikt mot Wall Street. Vi får startet juke-boksen og med en 'pint' Harp i hånden føler vi oss som konger. Pier 17 ligger ved South Street Seaport med utsikt også mot Brooklyn Bridge. Skal du slappe av i flotte omgivelser er dette et perfekt sted.

Vi tar veien om Wall Street tilbake til hotellet. Vi er nødt til å slappe av litt, for vi har billetter til operaen (Metropolitan) på kvelden. Jon hadde skaffet oss biletter til La Boheme.

Arve, Oddik og Jon
klare for La Boheme

Kvelden kommer og vi tar som vanlig buss, og denne gang opp til Lincoln senteret hvor Metropolitan ligger. Operaen er en stor flott byggning og vi er spente på hva som venter oss. Gutta, gutta har pyntet seg, men det var ikke veldig stivt, for vi observerte til og med folk i ola-bukse. Balkongen er vår plass og her har vi flott oversikt over hele den enorme salen. La Boheme er en opera i 4 akter med snill musikk Det var vel bare akt 2 som tok litt av, vi kunne nok ha tenkt oss litt mere trøkk. Oppladningen på Pier 17 var kanskje ikke det lureste vi har gjort, for i tredje akt prøvde Ole Lukkøye å få noen av oss i sin makt. Men uansett, vi var nok en opplevelse rikere.

Avsluttet kvelden på McDonalds, dro deretter rett hjem til hotellet kl. 24:00. Ny rekord så langt.








Bildegalleri :

Battery Park
Foto Oddik ©
Manhattan Skyline, slik det engang var.
Foto Oddik ©
Frihetsgudinnen
Foto Oddik ©



Pier 17, MacMenamin's, Arve, Oddik og Jon.
Foto Jan Møyland ©

Lower Manhattan sett fra Pier 17.
Foto Oddik ©
MacMenamin's, Arve og Jan.
Foto Oddik ©
Vår mann på MacMenamin's.
Foto Oddik ©
Gutta, gutta, Jan, Jon, Oddik og Arve er klare for 
La Boheme på Metropolitan.
Foto ukjent ©

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar